جدیرترین اخبار :
  • دبیر دولت طی بخشنامه‌ای صدور هرگونه مقرره توسط دستگاه‌های اجرایی در ارتباط با مناطق آزاد را منوط به هماهنگی با دبیرخانه شورای عالی نمود‌.
  • مسئولیت روابط عمومی‌ها با توجه به رویکرد وفاق ملی بسیار سنگین‌تر است و مردم همین وفاق را از دستگاه‌ها مطالبه می‌کنند
  • گزارش عملکرد ۹ ماهه منطقه آزاد چابهار
  • آسه آن در تعامل معنادار با همه شرکا از جمله ایران ثابت قدم می ماند
  • شرط توسعه دریا محور مکران، تعامل سازنده با جهان است

سرمایه‌گذاری بیش‌از ۱۳.۵ میلیارد دلاری در پتروشیمی مکران چابهار

اقتصادی | تاریخ خبر : 99/05/04 | تعداد بازید :2472
مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران گفت: ۱۳.۵ میلیارد دلار برای ساخت پتروشیمی مکران چابهار در حال هزینه است که این طرح نقش مهمی در توسعه محور شرق دارد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار علیرضا منیری ابیانه روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با تلاش‌های صورت گرفته و با وجود تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران تا سال آینده شاهد تولید ابتدایی در شهرک پتروشیمی مکران خواهیم بود.

وی تصریح کرد: زیرساخت‌های پایه و آماده‌سازی شهرک پتروشیمی شامل تسطیح، خیابان کشی، کانال‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی، آب و برق دوران ساخت، فضای سبز و فیبر نوری و مخابرات ۱۰۰ درصد با هزینه‌ای افزون‌بر ۵۰۰ میلیارد تومان تکمیل شده است.

مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی مکران افزود: مرحله اول GTX بدر شرق بیش‌از ۳۰ درصد پیشرفت با هزینه‌ای حدود ۹۰ میلیون یورو مربوط به شستا و مرحله اول GTX سینا با هزینه‌ای حدود ۳۵ میلیون یورو حدود ۱۰ درصد پیشرفت دارد.

وی بیان کرد: عملیات ساخت شهرک پتروشیمی مکران در پی مصوبه هیات دولت برای انتخاب سومین قطب پتروشیمی کشور (بعد از ماهشهر و عسلویه) و انتخاب منطقه آزاد چابهار از میان مناطق مستعد در اواخر سال ۹۱ آغاز و در طرح اولیه استقرار ۱۸ واحد بالادستی صنعت پتروشیمی پیش‌بینی شده بود.

منیری ابیانه با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از مزیت‌های رقابتی و نسبی کشور در راستای هوشمند بودن اَبَر پروژه‌ها گفت: در این راستا از یک مشاور بین‌المللی و طراز اول جهانی کمک گرفته شده و با مطالعات مفصلی که صورت گرفت مقرر شد بر مبنای تکمیل زنجیره‌ی ارزش گاز متان جمعا ۶ واحد شامل پنج واحد جی تی ایکس و یک واحد اوره آمونیاک در فاز نخست پروژه منطبق بر استانداردهای جهانی و استفاده از تکنولوژی تولید محصولات الفینی بدون نیاز به گاز اتان، ساخته شود.

وی اظهارداشت: پتروشیمی مکران وظیفه تامین زیرساخت‌ها، تامین خوراک، ساخت کریدور انتقال محصول به پایانه‌های صادراتی مستقر در پس‌کرانه بندر شهید بهشتی و انجام خدمات غیرصنعتی را بر عهده دارد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران تصریح کرد: با تمام توان و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های بومی و دانش فنی کشور تا سال آینده شاهد تولید محصول در مجتمع پتروشیمی بدرشرق که از نخستین واحدهای شهرک پتروشیمی مکران است به ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول خواهیم بود.

وی بیان کرد: توسعه صنایع پتروشیمی در چابهار بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر تسریع توسعه و آبادانی سواحل مکران در سال ۱۳۹۱ در هیات دولت تصویب و اجرایی شده است.

منیری ابیانه افزود: وزارت دفاع در سال ۹۱ طی تفاهمی با وزارت نفت مسوولیت توسعه صنایع پتروشیمی در سواحل مکران (چابهار) را به عهده گرفته است.

وی ادامه داد: شهرک پتروشیمی مکران در محدوده منطقه آزاد چابهار در زمینی به گستره حدود یکهزار و ۲۰۰ هکتار برای ایجاد زیرساخت‌ها، تامین یوتیلیتی و آماده ‌سازی قطعات زمین برای واگذاری به سرمایه ‌گذاران در اختیار این شرکت قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران اخذ مجوز زیست محیطی ساخت هفت واحد پتروشیمی با ظرفیت تولید ۸.۵ میلیون تن در سال و موافقت وزیر نفت با اختصاص ۳۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی متان برای خوراک این واحدها را از اقدامات مثبت انجام شده در شهرک پتروشیمی مکران عنوان کرد.

وی اظهارداشت: ۲۰ هکتار زمین در بندر شهید بهشتی چابهار در فاصله حدودا ۲۰ کیلومتری شهرک پتروشیمی مکران برای ساخت مخازن و پایانه اختصاصی محصولات تولیدی به صورت اجاره ۲۰ ساله استحصال شده که در حال پیگیری برای افزایش به ۴۰ هکتار است.

منیری ابیانه ادامه داد: برای ارائه سرویس‌های آب، بخار، اکسیژن، نیتروژن، برق و سایر خدمات جانبی به این ۱۸ واحد در مرکز شهرک واحد یوتیلیتی متمرکز پیش‌بینی شده است.

وی افزود: ۲۰۰ هکتار زمین برای ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی در نظر گرفته شده و برای طراحی، نحوه چیدمان و طرح‌های صنایع پایین ‌دستی به دنبال جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا در این حوزه هستیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران گفت: دانش پلیمرهای مهندسی به عنوان محصول صنایع پایین ‌دستی همواره در حال پیشرفت است و طبعا به دنبال تولید پیشرفته‌ترین این پلیمرها هستیم و ضمن اینکه ایجاد صنایع پایین ‌دستی در فازهای آتی شهرک مد نظر قرار دارد.

وی با بیان اینکه متخصصان حوزه پتروشیمی دریافته‌اند که فناوری‌های مورد استفاده در عسلویه، ماهشهر و سایر مناطق کشور مطابق فناوری‌های روز دنیا نبوده و اکثرا مربوط به ۱۵ تا ۲۰ سال پیش است، خاطرنشان کرد: فرصتی که تا تکمیل واحدهای مرحله نخست این شهرک و زمان آغاز پروژه های مراحل دوم و سوم وجود دارد برای تکمیل مطالعات و انجام مذاکرات با صاحبان فناوری استفاده خواهد شد تا بتوانیم شهرک پتروشیمی مطابق دانش روز دنیا با کمترین مشکلات و بیشترین انطباق با الزامات زیست محیطی ایجاد کنیم.

منیری ابیانه ادامه داد: برای انتقال محصولات تولیدی به بندرشهید بهشتی کریدور انتقال محصولات پیش بینی شده و همچنین از خط ریلی راه ‌آهن در حال ساخت چابهار - زاهدان که از مجاورت شهرک پتروشیمی مکران عبور می‌کند جهت انتقال محصولات جامد به سایر نقاط کشور استفاده خواهد شد.

وی تصریح کرد: از سرمایه ‌گذاران داخلی و خارجی برای حضور در فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهرک پتروشیمی مکران آماده جذب سرمایه به صورت EPCF (طراحی، مهندسی، تامین، ساخت و تامین مالی)، B.O.O (ساخت، بهره‌ برداری، مالکیت)، B.O.T (ساخت، بهره برداری، واگذاری) استقبال می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران گفت: در ساخت کریدور انتقال محصولات به محل پایانه‌های صادراتی بندر در حوزه های مربوط به زیرساخت‌های شهرک، تانک فارم، تخلیه، بارگیری و در بخش‌های مختلف مربوط به ساخت شهرک مسکونی علاقه‌مند به جذب سرمایه‌گذار هستیم.

بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل